Με τη Μαρία πρωτοσυναντήθηκαν οι δρόμοι μας στην σχολή δημοσιογραφίας που σπουδάζαμε. Μου είχε κάνει εντύπωση από τότε η πολυσχιδής προσωπικότητα της, το μπρίο της και η ζωντάνια της. Από τότε δούλευε και μετά ερχόταν στη σχολή. Ανεξάντλητη και πολυπράγμων πρόσφατα δημιούργησε το «ΝΟ ΚΑΚΑ», ένα φαρασάκι για να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων μας. Μια πατέντα με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για την οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον από την Αμερική και την Ευρώπη.

Μαρία τι είναι το «ΝΟ ΚΑΚΑ»;

Το «ΝΟ ΚΑΚΑ» είναι μία ελληνική και παγκόσμια, πλέον, πατέντα με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας. Είναι ένα χάρτινο φαρασάκι με σκουπάκι μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί για να μαζεύουμε οικολογικά, τελείως ανέπαφα τις ακαθαρσίες του σκύλου μας. Κατασκευάζεται στην Ελλάδα κάτι το οποίο είναι  εξαιρετικά σημαντικό, διότι ενισχύεται ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας. Μαζί με αυτό σχεδίασα ένα ειδικό μεταλλικό κουτί, το οποίο τοποθετείται σε κεντρικά σημεία και ο κηδεμόνας το προμηθεύεται δωρεάν από το δήμο του και κάνει το καθήκον του.

Πως προέκυψε η ιδέα;

Η πρωταρχική γενική ιδέα ήταν της μητέρας μου και εγώ την τελειοποίησα. Ο γνωστός τρόπος με το σακουλάκι, το οποίο για μένα ήταν αρκετά άχαρο και άβολο γιατί στην ουσία αγγίζεις και αισθάνεσαι την ακαθαρσία, έπρεπε να αλλάξει. Επιπλέον, ήδη είχε ξεκινήσει η παγκόσμια και Ευρωπαϊκή οδηγία περί κατάργησης της πλαστικής σακούλας. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι με ένα απλό σκούπισμα να μαζεύεται και να πετιέται, ούτε να πλένεις, ούτε να λερώνεσαι. Το «ΝΟ ΚΑΚΑ» έγινε πραγματικότητα.

Πως πήρε σάρκα και οστά αυτή η ευρεσιτεχνία; Υπήρξε οικονομική βοήθεια από το κράτος ή από κάποιο ιδιώτη;

Εντόπισα ότι πολλοί δήμοι  πρόσφεραν σακουλάκια στους δημότες, αλλά τις περισσότερες φορές ήταν πεταμένα κάτω και τα κουτιά σε κακή κατάσταση. Ξεκινήσαμε τις συναντήσεις με δημάρχους και αντιδημάρχους και αφού έδειξαν από την αρχή έντονο ενδιαφέρον αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην παραγωγή του. Στην πορεία προέκυψε και ο σχεδιασμός του κουτιού που προσφέρεται δωρεάν στους δημότες το φαρασάκι «ΝΟ ΚΑΚΑ». Συνεργαζόμαστε με δήμους που προμηθεύονται το φαρασάκι μαζί με τα κουτιά, τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία και ο κηδεμόνας/δημότης το παίρνει και κάνει το καθήκον του απέναντι στους συνανθρώπους του, το περιβάλλον και στον εαυτό του!

Όσον αφορά στην οικονομική βοήθεια, δεν υπήρξε, δυστυχώς, από πουθενά. Με λίγα προσωπικά κεφάλαια το ξεκινήσαμε και προχωράμε. Η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι εντυπωσιακή και θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους δήμους, διότι έχουμε εξαιρετική συνεργασία με όλους! Μέσα από αυτή τη συνεργασία έχω διαπιστώσει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που κρατάει όλο αυτό το οικοδόμημα που ονομάζεται Ελληνικό Κράτος. Εργάζονται, ενδιαφέρονται, προοδεύουν, ψάχνονται για να κάνουν την πόλη τους καλύτερη.

Έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται το «ΝΟ ΚΑΚΑ» και σε τι βαθμό; Το έχει «αγκαλιάσει» ο κόσμος;

Ο κόσμος όχι μόνο το έχει «αγκαλιάσει», αλλά το έχει κάνει και τρόπο ζωής. Είναι τιμητικό και συγκινητικό όταν λαμβάνουμε μηνύματα ότι το χρησιμοποιούν ή πως θα μπορούσαν να έχουν κι εκείνοι στο δήμο τους ή όταν μας τηλεφωνούν από δήμο που ήδη συνεργαζόμαστε και μας ζητούν να καλύψουμε και άλλα σημεία. Είναι ευτυχία να περνάς και να βλέπεις να έχουν βγάλει το σκύλο τους βόλτα και να τους βλέπεις να κρατάνε το «ΝΟ ΚΑΚΑ» στο χέρι. Αυτό, όμως, που με εντυπωσιάζει ακόμη πιο πολύ είναι πως οι μικρές ηλικίες το χρησιμοποιούν πάρα πολύ με αποτέλεσμα να μπαίνουν στη διαδικασία να τα μαζεύουν και να γίνονται υπεύθυνοι και ευαίσθητοι πολίτες.

Το «ΝΟ ΚΑΚΑ» βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα, όπως Καστελόριζο, Κιλκίς, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Σύρος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Νεάπολη-Συκιές, με την Αττική να έχει την τιμητική της και, συνεχίζουμε…

Με ποιους τρόπους το έχεις επικοινωνήσει ώστε να γίνει ευρέως γνωστό;

Με την υπέροχη συνεργασία μας με όλους τους δήμους το επικοινωνούμε μέσα από όλα τα social media, εκτυπώνουμε ειδικά φυλλάδια και ενημερώνουμε τον κόσμο, το παρουσιάζουμε σε εκδηλώσεις και σε σχολεία. Τα social media και η άμεση επαφή με τον κόσμο το έχουν κάνει ευρέως γνωστό. Να προσθέσω ότι το 95% του κόσμου ενθουσιάζεται όταν μαθαίνει ότι είναι 100% ελληνικό προϊόν και ότι κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια.

Πως μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος;

Προς το παρόν, μέσα από τα σημεία των δήμων. Υπάρχει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό, ελέω κορωνοϊού πήγαν λίγο πίσω.

Το «ΝΟ ΚΑΚΑ» είναι φτιαγμένο από οικολογικά υλικά. Πιστεύεις ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να ευαισθητοποιείται σε ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον; Είναι περισσότερο προσεκτικός;

Ναι, πολύ! Ειδικά οι μικρές ηλικίες που μαθαίνουν στο σχολείο για την ανακύκλωση και για το περιβάλλον. Το «ΝΟ ΚΑΚΑ» ύστερα από έρευνες έχει παρακινήσει τον πολίτη στο να μαζεύει τις ακαθαρσίες. Ο κηδεμόνας είναι υπεύθυνος γι’ αυτό, όχι το σκυλί. Το «ΝΟ ΚΑΚΑ» είναι από 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Είναι ανακυκλωμένο και βιοδιασπώμενο.

Μετά το «ΝΟ ΚΑΚΑ» έρχεται το «ΚΟΤΑΚΙ». Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό…

Το «ΚΟΤΑΚΙ» ξεκίνησε στην πλάκα. Ένας εξαιρετικός μου συνεργάτης, όπου είναι και δικό του πατενταρισμένο σχέδιο μου είπε για το συγκεκριμένο κουτί. Δεν είχε όνομα τότε και μου έκανε εντύπωση, το βρήκα πολύ έξυπνο. Μου πρότεινε να το δουλέψουμε. Εκείνος θα κάνει την παραγωγή (VIOMETAL), εγώ θα έχω την αποκλειστική παγκόσμια διανομή.  Εγώ δεν είχα καμία εμπειρία με κότες και κοτέτσια, αλλά όταν κατάλαβα τη χρήση του και τον λόγο δημιουργίας του, εντυπωσιάστηκα! Το ίδιο βράδυ έκανα μία έρευνα αγοράς σε Η.Π.Α. , Ευρώπη και Αυστραλία με το σκεπτικό να ξεκινήσω να το πουλώ μέσω Amazon. Έτσι και έγινε. Το βάφτισα «ΚΟΤΑΚΙ», αγόρασα το λογότυπο, όπως με το «ΝΟ ΚΑΚΑ» έτσι και αυτό, θέλω πάντα να περιέχει μία ελληνική λέξη έστω και τροποποιημένη, την οποία μπορεί να προφέρει ο οποιοσδήποτε στον κόσμο. Το «ΚΟΤΑΚΙ» είναι μία πανέξυπνη κατασκευή, μία φωλιά  για την κότα, η οποία μπαίνει στο πίσω μέρος, κάθεται ήσυχη, απομονωμένη κλωσά και γεννά το αυγό της, το οποίο τσουλά στο μπροστινό μέρος και ο κάτοχος σηκώνει το καπάκι και παραλαμβάνει το αυγό καθαρό και σε άψογη κατάσταση. Κυρίως, τοποθετείται το μπροστινό μέρος έξω από το κοτέτσι και το άλλο μισό από μέσα. Ο κάτοχος δεν χρειάζεται να μπαίνει κάθε μέρα στο κοτέτσι και θα βρίσκει ΠΑΝΤΑ τα αυγά του άψογη κατάσταση. Ακόμα και η κότα το καταστρέφει είτε από τις πολλές κουτσουλιές, είτε το σπάει, είτε από καρακάξες, αρπακτικά, αλεπούδες και άλλους παράγοντες. Επίσης, ύστερα από προσωπική έρευνα διαπίστωσα ότι οι κότες το προτιμούν διότι όταν θέλουν να γεννήσουν χρειάζονται απομόνωση, ησυχία, σκιά και κάπου να αισθάνονται ασφαλείς. Το «ΚΟΤΑΚΙ» τους τα παρέχει αυτά 100%. Το αυγό είναι υπερτροφή και θα πρέπει να την προσέχουμε.

Info:

Περισσότερες πληροφορίες για το «ΝΟ ΚΑΚΑ» μπορείτε να βρείτε στη σελίδα

www.nokak.gr

ενώ για το «ΚΟΤΑΚΙ» είναι υπό κατασκευήν το eshop.

Τηλέφωνο επικοινωνίας  211 113 2861

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *