Υπήρξε πολλά χρόνια μέλος της οικογένειας του ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια ζει στα Χανιά, όπου πρόσφατα παντρεύτηκε. Ο πρώην παρουσιαστής των αθλητικών ειδήσεων του ΑΝΤ1, Κυριάκος Καψής, μας αποκάλυψε λεπτομέρειες του γάμου του με την αγαπημένη του Αμαλία, τα μελλοντικά του σχέδια, ενώ παραδέχθηκε πως δέχθηκε πρόταση από μεγάλο κανάλι.

Της Ελευθερίας Αντύπα

Κυριάκο, μάθαμε πως πρόσφατα παντρεύτηκες στην Κρήτη. Πώς είναι ο έγγαμος βίος;

Ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι, με εξαίρεση τη βέρα στο χέρι. Η ζωή μας παραμένει η ίδια, αφού συγκατοικούσαμε τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο γάμος ήταν παραδοσιακός; Είχε πολύ κόσμο; 

Όταν βρίσκεσαι στην Κρήτη, δεν γίνεται να μην κάνεις παραδοσιακό γάμο. Τηρήσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έθιμα και ήταν εκπληκτικά. Θα έλεγα καλύτερα από ότι περιμέναμε. Ο πρόγαμος είχε 350 άτομα και ο γάμος 750.

Με εξαίρεση τους συγγενείς, σε τίμησαν φίλοι και συνάδελφοι από τον ΑΝΤ1;

Φίλοι ήρθαν αρκετοί αλλά συνάδελφοι ελάχιστοι. Δεν ήταν εύκολο, γνωρίζετε άλλωστε πως οι εποχές είναι εξαιρετικά δύσκολες, ήταν τέλος του καλοκαιριού και μάλιστα λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Τι δεν πρόκειται να ξεχάσεις από τον γάμο;

Μπορώ να πω πως θυμάμαι τα πάντα, αλλά αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσω σε όλη μου τη ζωή είναι πως μια ξαδέλφη μου ήρθε απευθείας από το αεροδρόμιο στον γάμο κι έφυγε αμέσως μετά την εκκλησία για το αεροδρόμιο.

Έχεις μήπως να μας κάνεις κάποια ευχάριστη ανακοίνωση; Περιμένετε κάποιο παιδάκι;

Όχι, δεν έχω να σας κάνω αυτή την ευχάριστη ανακοίνωση. Πραγματικά όμως θα σας το έλεγα, δεν έχω προλήψεις όπως ορισμένοι, χωρίς να σημαίνει ότι τους παρεξηγώ, απλά το σκέφτομαι διαφορετικά.

Επαγγελματικά τώρα πως είσαι; Είχαμε μάθει πως εργάζεσαι ως μάγειρας σε ξενοδοχείο. Ασχολείσαι χρόνια με την κουζίνα;

Ναι, εργάστηκα για ένα καλοκαίρι εδώ στα Χανιά και ήταν πολύ ωραία. Μου αρέσει η κουζίνα και έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου για το μέλλον.

Έχεις κάποια σπεσιαλιτέ; 

Είμαι πολύ μικρός επαγγελματικά για να έχω σπεσιαλιτέ αλλά λατρεύω να μαγειρεύω ότι έχει σχέση με θαλασσινά.

Τη δημοσιογραφία την έχεις εγκαταλείψει;

Όχι και ούτε πρόκειται όσο περνάει από το χέρι μου. Παραμένω γραφείο Τύπου στο Σύνδεσμο των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών και κάθε χρόνο κάνω κάποιες έκτακτες μεταδόσεις σε διαφορά μέσα.

Έχεις δεχθεί κάποια πρόταση τελευταία;

Ναι και μάλιστα από μεγάλο κανάλι αλλά επιτρέψτε μου να μην αναφέρω ποιο είναι αυτό, διότι η πρόταση έγινε πριν λίγες ώρες και είμαστε σε συζητήσεις.

Θα επιστρέψεις δηλαδή στην Αθήνα;

Δεν έχουμε έρθει σε κάποια συμφωνία. Μόνον εάν είναι καλή η πρόταση θα επιστρέψω διότι βάζεις τα πράγματα κάτω, βλέπεις τα θετικά και τα αρνητικά και αποφασίζεις. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία που δεν ξέρω εάν θα μου παρουσιαστεί
ξανά και σκέψου ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι χωρίς δουλειά και μάλιστα μεγάλα ονόματα του χώρου.

Με τι άλλο ασχολείσαι στα Χανιά; 

Με τα ζώα και χαίρομαι που με ρωτάς διότι θέλω να διευκρινίσω κάτι. Είχε γραφτεί ότι ασχολούμαι με την κτηνοτροφία, κάτι το οποίο ισχύει. Όμως δεν ασχολούμαι με τη σφαγή των ζώων όπως συμπέραναν κάποιοι. Εμένα μου αρέσει να τα
φροντίζω και να περνάω ώρες μαζί τους, αυτό με γεμίζει.

Δηλαδή τι ζώα έχεις;

Μοσχάρι, κατσίκες, κότες και παπαγάλους. Ο σκύλος μου βρίσκεται με την οικογένεια μου στον Πειραιά, ενώ έχω στα πλάνα μου να αγοράσω κι ένα κοντόσωμο γαϊδουράκι.

Όπως τα λες, έχεις χρόνο να κάνεις κι άλλα πράγματα…

Μα κάνω κι άλλη δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες, έχω αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι μιας μεγάλης εταιρείας με θαλασσινά. Στα Χανιά έχεις πολλές επιλογές. Γενικά όμως έχω αρκετό χρόνο, κάτι που μου έλειπε.

Κάτσε γιατί μας τα λες ένα-ένα, μήπως κρύβεις και κάποιο άλλο επαγγελματικό σχέδιο;

Έχω ξεκινήσει να γράφω ένα βιβλίο, μια ιστορία που έχει να κάνει με τη θάλασσα, το ρατσισμό και θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Αλλά αυτό θα αργήσει. Ελπίζω να καταφέρω να το έχω έτοιμο την άνοιξη. Θα σας ενημερώσω (γέλια).

Δηλαδή και συγγραφέας;

Όχι, απλά ένα βιβλίο θέλω να γράψω, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, οπότε μην βιαζόμαστε.

Η Αθήνα δεν σου λείπει;

Από τον Πειραιά μου λείπει η οικογένεια μου, οι συγγενείς και οι φίλοι. Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει και το γήπεδο. Να πάω δηλαδή σε μια συνέντευξη τύπου και να κάνω ερωτήσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Η παρουσίαση δηλαδή δεν σου λείπει;

Πίστεψε με, δεν μου λείπει. Ήταν πολύ όμορφα στον ΑΝΤ1 από το 2000 μέχρι το 2015, έκανα πολλά πράγματα και ταξίδια. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα διότι έκανα 3,5 χρόνια να πληρωθώ αλλά μετά ήταν όλα τέλεια.

Και πώς επιβίωνες;

Θα σου πω, αν και θα σου ακουστεί υπερβολικό. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό και δεν το έχω αναφέρει στο παρελθόν. Όσον αφορά τις μετακινήσεις από το Κερατσίνι στο Μαρούσι, είχα καλούς συναδέλφους που μέναμε κοντά και έκαναν…τον ταξιτζή μου (γέλια). Όσον αφορά το χαρτζιλίκι μου, επειδή δεν ήθελα να ζητάω από τους γονείς μου, έπαιρνα τις εφημερίδες που περίσσευαν από το κανάλι, τις έδινα στη μητέρα που είχε ψιλικατζίδικο και τις έβαζε επιστροφή το επόμενο πρωί στους εφημεριδοπώλες.
Οπότε είχα 500 δραχμές περίπου την ημέρα ή 10 ευρώ αργότερα που άλλαξε το νόμισμα.

Πώς βλέπεις το μέλλον στη δημοσιογραφία;

Είναι πολύ δύσκολα και το ποσοστό της ανεργίας τεράστιο. Πλέον με τα κινητά και τα social media, ο κόσμος ενημερώνεται άμεσα για τα πάντα και έχει άμεση επαφή με τους συναδέλφους. Έτσι, δεν έχει ανάγκη να πάρει εφημερίδα, να δει
τηλεόραση ή να ακούσει ραδιόφωνο. Αυτό που μου προκαλεί απορία είναι ότι πολλοί συνάδελφοι έρχονται σε κόντρα. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, έστω και για τα μάτια των εργοδοτών τους. Από την άλλη λες ας έχει δουλειά ο κόσμος κι ας κάνουν ότι θέλουν.

Comments

  1. Από τα πιο σοβαρά παιδιά που έχουν βγει στην τηλεόραση και πάντα με το χαμόγελο. Φαινόταν πως γνώριζε και πολλά από μπασκετ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *