«15ο Εαρινό Bazaaart 2020 – ¨OΝΑR – ΟΝΕΙΡΑ¨»

«Στο πλαίσιο της Εαρινής Ισημερίας και της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης»

Ο Dr Phil. Δημήτριος Πανταζίδης και οι συνεργάτες καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης» με την ευκαιρία της Εαρινής Ισημερίας και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνουν για 15η συνεχή χρονιά, την θεσμοθετημένη πλέον Εαρινή Ομαδική Εικαστική Έκθεση του 15ου Εαρινού Bazaaart 2019, με τίτλο: «OΝΑR – ΟΝΕΙΡΑ».

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Παρασκευή 7 Μαίου 2020 και ώρα 8 το βράδυ στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης/ Marble Art Center (Στασινού 8Α, Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός) και η διάρκεια της θα είναι μέχρι 19 Μαίου 2020.

Την έκθεση επιμελείται ο εικαστικός Παύλος Ντεμπέμπε.

Στην 15η εικαστική αυτή εκδήλωση, που αποτελεί μια γιορτή τέχνης για τον ερχομό της άνοιξης, συμμετέχουν με τις ευρηματικές εικαστικές δημιουργίες τους, που με πολύ κέφι και μεράκι κατασκεύασαν από διάφορα υλικά πολλοί καλλιτέχνες.

Τα έργα που θα παρουσιασθούν έχουν για θέμα: Το «OΝΑR» δηλαδή τα ΟΝΕΙΡΑ», αφού αυτά αποκαλύπτουν τις βαθύτερες επιθυμίες του καθενός όταν τον επισκέπτονται κατά τον ενύπνιο.

Αυτά τα προσωπικά όνειρα εκφράζονται μέσα από πρωτότυπα εικαστικά έργα και αντικείμενα τέχνης του κάθε καλλιτέχνη που συμμετέχει στην έκθεση όπως: μικρογλυπτά από πέτρα ή μέταλλο, εναλλακτικά κοσμήματα, κατασκευές μικτής τεχνικής, φωτογραφίες και ζωγραφικοί πίνακες.

Σημειώνουμε ακόμα πως, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα αυτά, εμπνεόμενοι και από την εαρινή ισημερία και την ποικίλη θεματολογία της ποίησης. Έχουν αποδώσει περίτεχνα, το σφρίγος της ζωής που επιφέρει η άνοιξη, χαρίζοντας σε όλους τους φιλότεχνους την χαρά της αισθητικής απόλαυσης και της δημιουργικής διεργασίας.

Η φιλοσοφία του θεσμού είναι, να εκτεθούν έργα από όλες τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, με μοναδικό κριτήριο, το να αποτελούν αυτά πηγή ζωής και για τον καλλιτέχνη που τα δημιουργεί αλλά και για τον φιλότεχνο που τα θεάται.

Μια εν δυνάμει τέχνη που να εκπορεύεται από όλους και να απευθύνεται σε όλους. Μια τέχνη που να καλύπτει την βασική ανάγκη του ανθρώπου για ποιότητα ζωής στην πεζή καθημερινότητά του.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ¨Τέχνη του Ευ Ζην¨, μέσα από την εικαστική δημιουργική εμπειρία και έκφραση, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα μια Αυτοθεραπευτική μέθοδο όπως αυτή που εφαρμοζόταν στα αρχαία Ασκληπιεία για την Προαγωγή Υγίειας, σύμφωνα πάντα με τα κείμενα της ελληνικής γραμματείας της τότε εποχής.

Συμμετέχοντες: Κίμωνας Αξαόπουλος, Δανάη Γεμενάκη, Γκιζάρης, Αικατερίνη Κονδύλη, Λιάνα Μιχαήλ, Ελένη Μπούνταλη, Αθηνά Μπαρούφη, Χρήστος Πρόντης, Μιχάλης Ρούγκας Mike Vira, Νίκος Σκαρλάτος, Ευτυχία Σταματοπούλου, Πηνελόπη Στύλου, Ναυσικά Τζανουλίνου, Βασίλειος Τσιτσιμπάκος, Γιάννης Φωτίου, Φλώρου, Κατερίνα Χισσόλη, Νίκος Χατζηελευθερίου, Alina Kashitsyna, Καυχίτσα, Γιώργος Καρποντίνης, Σταμπολίτη, Αστέρη, ??

Εγκαίνια: 15 Ιουνίου και ώρα: 8.00 το βράδυ,

Δ ι ά ρ κ ε ι α: Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 10.00 μ.μ, .Σαββάτο 11 π.μ. – 2μ.μ.

Πληροφορίες: Τηλ.: 6980-275555, 6942-075756, 210-7234061

Δ/νση: Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης/Marble Art Museum (Στασινού 8Α, Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός)

Email: pantazidisart@gmail.com & iannis.pantazidis@gmail.com, fb : @marbleart.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *