Για 6η χρονιά στον Υμηττό, σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μοναδική Διεθνή θεματική Έκθεση Γελοιογραφίας στην Ελλάδα, με τίτλο Οδική συμπεριφορά και κίνδυνοι. Το εμβληματικό πρώην δημαρχιακό μέγαρο Υμηττού θα “μεταμορφωθεί” σε ένα εκθεσιακό χώρο τέχνης, εκπαιδευτικών δράσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων και ομιλιών, για να φιλοξενήσει στην πολιτιστική αγκαλιά του τη φετινή μοναδική Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας η οποία διοργανώνεται στην Ελλάδα και αποτελεί πόλο έλξης πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο του σκίτσου και της γελοιογραφίας κάθε χρόνο. Για 15 μέρες ο Υμηττός θα γίνει το επίκεντρο μιας δημοφιλούς, προσφιλούς και συγχρόνως διαφορετικής μορφής τέχνης, αυτής της γελοιογραφίας, για δεκάδες σκιτσογράφους από όλο τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως στα παιδιά μέσα από οργανωμένες και μη, εκπαιδευτικές επισκέψεις να μάθουν, να δημιουργήσουν και να διδαχτούν μέσα από τα σκίτσα.

Η Έκθεση διοργανώνεται από το Εργαστήρι σε συνεργασία με τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν πρόσωπα εθελοντές από το Εργαστήρι και τον Δήμο. Πρόεδρος της Ο.Ε. είναι ο κ. Μιχαήλ Ι. Σταυριανουδάκης Δήμαρχος και Συντονιστής ο κ. Γιάννης Κάλτσας από το Εργαστήρι. Τα έργα που εκτίθενται και εκείνα που θα βραβευθούν επιλέχθηκαν από Διεθνή Κριτική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί παράγοντες, επιστήμονες και καλλιτέχνες του χώρου:

Peter Nieuwendijk, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Γελοιογράφων (FECO), Ολλανδός Γελοιογράφος
Βernard Βouton, Αντιπρόεδρος και Ταμίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Γελοιογράφων (FECO),  Γάλλος Γελοιογράφος
Leila Alaiy, Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών, Γελοιογράφος Ταμπρίζ Ιράν
Μαριάννα Ψύλλα, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αλέξανδρος Λουκίσας, Ζωγράφος, Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών

Το θέμα της οδικής συμπεριφοράς και τους κινδύνους που προκύπτουν αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί χρόνια τώρα την Ευρωπαική Επιτροπή, αφού σύμωνα με στοιχεία που αναρτώνται στη σελίδα της (https://ec.europa.eu/transport/road_safety/users/children_el) υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να διατηρούμε τους δρόμους μας ασφαλείς. Εκτιμάται ότι αν όλοι έβαζαν ζώνη ασφαλείας, τηρούσαν τα όρια ταχύτητας και δεν οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, θα μπορούσαν να σωθούν περισσότερες από 12.000 ζωές το χρόνο στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Τα παιδιά δε είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Κάθε χρόνο περισσότερα από 700 παιδιά κάτω των 15 ετών σκοτώνονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους και 100.000 τραυματίζονται. Το Rose 25 και το CHILD, (δυο ευρωπαϊκά προγράμματα που δίνει αφενός το πρώτο κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εκπαίδευση των νέων στην οδική ασφάλεια και το δεύτερο στοχεύει στην πληρέστερη κατανόηση των μηχανισμών τραυματισμού που αντιμετωπίζουν παιδιά διαφόρων ηλικιών σε οδικά ατυχήματα) υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στόχος της Έκθεσης είναι να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι πολίτες κάθε ηλικίας. Γι’ αυτό το λόγο στα πλαίσια της Έκθεσης θα υπάρξουν διαλέξεις και μαθήματα για την οδική συμπεριφορά και τους κινδύνους από Ειδικούς Επιστήμονες. Επίσης, θα συμμετέχουν σχολεία καθώς και φορείς στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων.

20 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων πρώην Δημαρχείου Υμηττού (Ηρώων Πολυτεχνείου και Κωνσταντινουπόλεως 1, Υμηττός)
Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο 20/10 ώρα 19:00 Εγκαίνια | Κυριακή 11:00-13:00 | Καθημερινές: 18:00-20:00
Σάββατο 27/10 & Κυριακή 28/10 11:00-13:00 | Σάββατο 03/11: 19:00 Εκδήλωση Απονομής Βραβείων & Επαίνων

Τρόποι μετακίνησης: Λεωφορεία 856 (Αιγάλεω – Υμηττός – Δάφνη), 212 (Στ. Μετρό Δάφνης – Βύρωνας – Καρέας) από Μετρό Στ. Δάφνης και 140 (Γλυφάδα – Πολύγωνο)

*474 έργα από 237 γελοιογράφους παραλήφθησαν από την Κριτική Επιτροπή | 127 είναι τα έργα επιλέχθηκαν να εκτεθούν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *