Ο Γιώργος Κιμούλης, μετά την επιτυχία της παράστασης “Θείος Βάνιας”, παίζει και σκηνοθετεί το “Παγκάκι” του Αλεξάντερ Γκέλμαν, το οποίο ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, σε μετάφραση Νίκου Καμτσή. Μαζί του η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Υπόθεση: Δύο άγνωστοι συναντιούνται και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Πρεμιέρα: 22 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ Αλλού (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων | Τηλ: 210 8656004, 210 8679535 | www.topos-allou.gr)
Τιμές εισιτηρίων: 15ευρώ κανονικό | 10ευρώ άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65, φοιτητές

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη
Σκηνοθεσία, Διασκευή, Σκηνικά: Γιώργος Κιμούλης
Μετάφραση: Νίκος Καμτσής | Κοστούμια: Σοφία Νικολαίδη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου | Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πουλής | Video: Κώστας Κιμούλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *