Μετά την επιτυχία της θεατρικής παράστασης “Ποιος σκότωσε τον William?”, οι Theatreloi συνεργάζονται ξανά με την Λίλιαν Δημητρακοπούλου και επιστρέφουν με το έργο  “Ιφιγένεια εν γένει… tragic!”. Ξεχάστε ό, τι ξέρατε μέχρι σήμερα, για την Ιφιγένεια! Εμείς θα σας διηγηθούμε την πραγματική της  ιστορία από την Αυλίδα, έως την Ταυρίδα!
ifigeneiaengeneitragic-1

Μια συρραφή – παρωδία των δύο τραγωδιών του Ευριπίδη, σε δύο μέρη και 19 εικόνες. Η  «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» συγχωνεύονται σε μία παρωδία, με τον τίτλο: «Ιφιγένεια εν γένει…  tragic!». Αυτή η παρωδία, ακολουθεί πιστά τη δομή των δύο τραγωδιών, δίνοντας ωστόσο μια άλλη διάσταση, στο γιατί πραγματικά έγινε ο Τρωικός πόλεμος (σιγά μην έγινε για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια «Ελένη»), και κατ’ επέκταση, στην όποια θυσία ζητάνε οι εκάστοτε κρατούντες, από τα αθώα(;) θύματά τους, για το «καλό της πατρίδας».
Όταν η εξουσία παντρεύεται την απληστία και την έπαρση, γεννιούνται εγκλήματα.
Όταν η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα, συναντάει την αμάθεια, την απάθεια και την αφέλεια τότε γεμίζει ο κόσμος «Ιφιγένειες».
Τουλάχιστον στις τραγωδίες του Ευριπίδη υπήρξε καλό τέλος, το οποίο επέλεξα να κρατήσω και στην «Ιφιγένεια εν γένει»…  για παρηγοριά.

Παίζουν: Τάσος Κόλλιας, Πάνος Λαμπρίδης, Γιώργος Τζανετής, Μαρίνα Τριανταφύλλου, Δανάη Φίλιππα, Γιάννης Φυρός, Κατερίνα Χιντηράκη

Κείμενο: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Σκηνοθεσία: Λίλιαν Δημητρακοπούλου – Γιάννης Φυρός
Μουσική-Στίχοι: Σώζος Λεωνίδας
Χορογραφίες: Κατερίνα Χιντηράκη
Ξυλουργικές κατασκευές: Αντώνης Κοτσολάρης
Γραφιστικά: Ανδρέας Λαζάνης
Σκηνογραφία: “Theatreloi”
Κατασκευή κουστουμιών: Σέβα Ιωακειμίδου
Φωτογραφίες: Μήτση Αγγελική-Ειρήνη

Κάθε Τετάρτη στις 21:00 στο θέατρο ΑΡΓΩ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Τηλ.: 210-5201684) μέχρι τις 5 Απριλίου.

Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα
Τιμή εισιτηρίου: 10€

*Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *