• Η Τζούλι Τσόλκα πρωταγωνιστεί στην παράσταση “All of me” και υποδύεται τη διακεκριμένη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό της τζαζ Μπίλι Χόλιντεϊ. Τη συναντήσαμε λίγο πριν την παράσταση και μας μίλησε για τον ρόλο της, καθώς και για τη συνεργασία της με τον Μιχάλη Μητρούση.

    Της Ελευθερίας Αντύπα

    Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καραγιάννης

Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστείς στην παράσταση «All of me». Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Είναι μια παράσταση για την ζωή της Μπίλι Χόλιντεϊ. Από την γέννηση μέχρι τον θάνατό της στεκόμαστε σε εκείνα τα γεγονότα που την στιγμάτισαν πολύ και μαζί με κάποια τραγούδια της ταξιδεύουμε στην πολυτάραχη ζωή της.

Ποιον ρόλο ενσαρκώνεις στην παράσταση;

Την Μπίλι Χόλιντεϊ.

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Με τον Μιχάλη Μητρούση γνωριζόμαστε από το 2008. Ξεκινήσαμε συνεργασία στη δουλειά του Παντελή Αμπαζή “Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια”, μετά κάναμε το ομώνυμο “μιούζικαλ τσέπης”” και τώρα, γυρνώντας εγώ από την Κύπρο, μου πρότεινε να κάνουμε την Μπίλι Χόλιντεϊ.

Υποδύεσαι μια διακεκριμένη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό της τζαζ. Γνωρίζω ότι έχεις πολύ ωραία φωνή. Σου ήταν πιο εύκολο να υποστηρίξεις τον ρόλο φωνητικά;

Το τραγούδι της ήταν το μεγάλο μου άγχος. Είναι μια ιδιαίτερη φωνή και τραγουδίστρια και δεν ήθελα με τίποτα να την μιμηθώ αλλά να την θυμίζω. Η μουσική στην παράσταση είναι playback ενώ το τραγούδι μου ζωντανό κι αυτό έχει μια δυσκολία παραπάνω. Έκανα φυσικά πολλές μουσικές πρόβες για να βγει το αποτέλεσμα που ήθελα.

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο στην παράσταση και τι σου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον;

Το τραγούδι και πάλι με δυσκόλεψε. Εκείνο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η όλη της στάση απέναντι στη ζωή. Ακροβατούσε ανάμεσα στην επιτυχία, τα ναρκωτικά και τον ρατσισμό που δεχόταν και ενώ συμπεριφερόταν σαν αγοροκόριτσο μέσα της ήταν εύθραυστη σαν μικρό κοριτσάκι. Νομίζω οι αντιθέσεις της ήταν το στοιχείο που με έκανε να τη μελετήσω.

Παρατήρησες ότι ίσως έχεις ομοιότητες με τον ρόλο;

Ομοιότητες δεν έχουμε. Σε κάποια σημεία όμως ταυτίζομαι μαζί της παρόλο που έζησε σε άλλη εποχή και με διαφορετικές συνθήκες.

Προλαβαίνουν να σας δουν όσοι δεν πρόλαβαν να σας απολαύσουν;

Την Τρίτη 17/4 είναι η τελευταία μας παράσταση. Συζητάμε με τον Μιχάλη Μητρούση μήπως πάμε την παράσταση και σε άλλες πόλεις. Θα δούμε…

Μελλοντικά σχέδια;

Ξεκινάω γυρίσματα για μια ταινία με έναν νέο και ταλαντούχο σκηνοθέτη τον Γιάννη Κωνσταντινίδη. Δεν μπορώ όμως να πω περισσότερα προς το παρόν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *