Ποιος δεν έχει τραγουδήσει τις μεγάλες επιτυχίες του “Χίλια μέτρησα φεγγάρια”, “Στεναγμέ μου” αλλά και το “Απ’ τους δυο μας κανείς”, το ντουέτο του Άρη Σαμολαδά με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου. Ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός στην παρέα του thespotlight.gr σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

 

Τελειώνοντας το σχολείο γίνεστε φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκληρώσατε  τη σχολή σας;

Ναι βέβαια! τελείωσα το πανεπιστήμιο. Μάλιστα, ετοιμαζόμουν να πάω στο εξωτερικό για κάποιο μεταπτυχιακό, κάτι που τελικά δεν έγινε διότι ήδη η διαφήμιση αλλά και το τραγούδι, είχαν ήδη μπει για τα καλά στη ζωή μου κ δεν ήθελα να χάσω τις ευκαιρίες που μου δίνονταν.

Πως μπήκε στη ζωή σας το τραγούδι;

Είμαι μία κλασσική περίπτωση ενός παιδιού που έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε σε σχολικά συγκροτήματα κλπ από την πρώτη γυμνασίου. Θέλω να πω, η μετέπειτα πορεία μου και η επαγγελματική μου ενασχόληση με τη μουσική δεν εξέπληξε κανέναν!

Τη δεκαετία του ‘90 όλοι τραγουδούσαν τη μεγάλη σας επιτυχία “Χίλια μέτρησα φεγγάρια”. Εσείς ποια επιτυχία σας ξεχωρίζετε και γιατί;

 Το «Χίλια μέτρησα φεγγάρια» ήταν μία μεγάλη επιτυχία, μάλιστα το έγραψα τελευταία στιγμή κι ήταν αρχικά να μην μπει στον δίσκο…η Ναταλία Γερμανού το έσωσε!
Επίσης το «Φτιάξε μου τη μέρα», το «Γράμματα φωτογραφίες» και βεβαίως το ντουέτο με την Νατάσσα Θεοδωρίδου το «Απ’ τους δυο μας κάνεις» ήταν οι άλλες επιτυχίες του δίσκου.
Αργότερα ήρθε και το «Στεναγμέ μου» το οποίο επίσης έγινε μεγάλη επιτυχία.
Αυτά τα τέσσερα – πέντε ήταν και δικά μου αγαπημένα όμως υπάρχουν και άλλα που μου αρέσουν πολύ που όμως δεν είχαν την ίδια τύχη.

Τραγουδιστής αλλά και τραγουδοποιός. Έχετε γράψει πολλά τραγούδια που έχουν τραγουδήσει συνάδελφοι σας. Υπάρχει κάποιο τραγούδι για το οποίο μετανιώσατε που το δώσατε και εν τέλει θα θέλατε να έχετε τραγουδήσει εσείς;

Κοίτα, δεν έχω δώσει πολλά…. έχω δώσει στον Πασχάλη Τερζή, στην Έλλη Κόκκινου και στην Χριστίνα Μαραγκόζη.

…όχι καθόλου δεν έχω μετανιώσει!!! (γέλια)

Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείστε με το σπικάζ διαφημιστικών σποτ ενώ υπήρξατε η φωνή του «DWTS», των αθλητικών καναλιών του ΟΤΕ TV, αλλά και του National Geographic. Πως προέκυψε αυτό; Σας έχει τύχει κάπου έξω να σας αναγνωρίσουν μόνο από την φωνή σας;

Από ένα εντελώς τυχαίο γεγονός…χρειάστηκε το 1992 να δώσω την φωνή μου σε ένα διαφημιστικό για το οποίο δεν υπήρχε αμοιβή, το έκανα λοιπόν φιλικά, χωρίς καμία σκέψη για το μέλλον. Ούτε που μου πέρασε τότε από το μυαλό ότι οι εκφωνήσεις θα γίνονταν κάποτε το κύριο επάγγελμα μου. Το αποτέλεσμα ήταν ότι την επόμενη βδομάδα με πήραν από το ίδιο στούντιο και με ρώτησαν αν θέλω να κάνω κι άλλα σποτ και επι πληρωμή φυσικά. Έτσι άρχισε όλο αυτό… Βέβαια πρέπει να πω εδώ, ότι ήταν η εποχή που οι παλιοί εκφωνητές αποσύρονταν σιγά σιγά, η ιδιωτική τηλεόραση άρχιζε με τεράστιες ανάγκες σε όλα τα σχετικά επαγγέλματα και ο χώρος όπως καταλαβαίνεις ήταν σχεδόν παρθένος για εμάς που ξεκινούσαμε τότε…Η συνέχεια γνωστή!

Ποιες συνεργασίες θυμάστε με χαμόγελο και θα θέλατε να κάνετε ξανά;

Με τον Πασχάλη Τερζή και τον Τόλη Βοσκόπουλό! Ιδιαίτερα όμως με τον Τόλη Βοσκόπουλο, κάναμε πολλές συζητήσεις και συνεργαστήκαμε εξαιρετικά. Είναι ένας άνθρωπος ευγενής και δίκαιος. Έμαθα όμως πολλά και από τους δύο!

Ποια η ιστορία του επιθέτου σας; Ο παππούς σας λέγονταν Τριανταφυλλίδης στο επίθετο…

Ο παππούς μου ήταν Μικρασιάτης και επιτυχημένος επιχειρηματίας εκεί. Με την καταστροφή ήρθε στην Ελλάδα και άνοιξε ένα εργοστάσιο σαπωνοποιίας στην οδό Πειραιώς. Έφερνε, λοιπόν, την πρώτη ύλη από τη Σάμο εξού και το όνομα.

Πως περνάτε τις ημέρες της δεύτερης καραντίνας;

…επειδή μου αρέσει και ασχολούμαι ως χόμπι με την πολιτική, παρακολουθούσα στενά τις αμερικανικές εκλογές, όσα συμβαίνουν στη χώρα μας φυσικά, διαβάζω αρκετά και κάνω και τις εκφωνήσεις μου. Όλα αυτά όταν δεν έχω τα παιδιά μου γιατί τότε αλλάζει πολύ το πρόγραμμα!

Θα επιλέγατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Ενώ έχω ασχοληθεί πολύ από νεαρή ηλικία, ποτέ δεν γράφτηκα σε κόμμα και ποτέ επίσης δεν ακολούθησα πίστα κάποιο. Προτιμώ πάντα να έχω μια καθαρή ματιά στα πράγματα και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική. Ως εκ τούτου ενώ θα μπορούσα να ασχοληθώ πιο ενεργά, στο πλαίσιο ενός κόμματος, μάλλον θα χρειαζόταν κάποια στιγμή να κάνω τα “στραβά μάτια”…και να το κάνω μια φορά για το γενικότερο καλό, άντε και το ‘κανα. Στις πιο πολλές φορές είμαι απέναντι, ιδιαίτερα όταν χρειάζεται για το…ειδικότερο…καλό, κάποιου! Όμως δεν μπορώ να πω ότι η δοκιμασία δεν θα μου κέντριζε το ενδιαφέρον.

Πιστεύετε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αυστηρά;

Όχι, δεν είναι πιο αυστηρά από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης…

Είστε υπερ του εμβολίου; Εσείς θα εμβολιαστείτε;

Ναι είμαι…και θα περιμένω να εμβολιαστώ στη σειρά μου!

Έχετε αναθεωρήσει πράγματα στη ζωή σας κι αν ναι ποια είναι αυτά;

Έχω αναθεωρήσει… Δεν έχω όμως μετανιώσει…θέλω να πω, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να έκανα κάτι άλλο…αλλά κι αυτό που έκανα μια χαρά ήταν… (γέλια)

Τι αγαπάτε και τι φοβάστε στη ζωή;

Αγαπώ την ελεύθερη σκέψη που συνδυάζεται με την καλλιέργεια και τη γνώση…αγαπώ την αυθεντική την καθαρή καλοσύνη όμως πρώτα από όλα…τα παιδιά μου!!! Δεν φοβάμαι πολλά πράγματα απεχθάνομαι όμως αρκετά!

Τι τίτλο θα έχει το επόμενο σας τραγούδι; 

Δεν έχω ιδέα….

Ποια είναι τα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια;

Ένα καφέ, ως χώρος τέχνης όμως, με πολλά είδη της μέσα, ανάλογα τη διάθεση μας και τη στιγμή…

Μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου ολοένα και περισσότερα πρόσωπα, όπως η Ζέτα Δούκα αποκαλύπτουν στιγμές κακοποίησης και βίας στον επαγγελματικό χώρο. Πως το σχολιάζετε; Σας έχει συμβεί να βιώσετε κάτι αντίστοιχο εσείς ή κάποιος άλλος από το επαγγελματικό σας περιβάλλον; 

Σχετικά με τις κοπέλες που μίλησαν…τις στηρίζω απόλυτα και δε με ενδιαφέρει καθόλου αν πέρασε χρόνος ή όχι από τα συμβάντα τα οποία κατήγγειλαν. Υπάρχουν άνθρωποι γεμάτοι συμπλέγματα που κρύβονται πίσω από διάφορες γοητευτικές ιδιότητες, που απο-φασίζουν και διατάζουν…κάνοντας ασκήσεις εξουσίας και συχνά καψόνια, στους νέους ηθοποιούς, τραγουδιστές κλπ με τη γελοία δικαιολογία του «ψησίματος» στη δουλειά! Όχι υπάρχει κι άλλος τρόπος! Η παλιά πρακτική των μίνι δικτατοριών στα επιμέρους επαγγέλματα πρέπει να τελειώσει «χθες»…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *